Angst for skolen og at være alene

af Maries mor

Gennem hele Maries barndom oplevede vi (Maries forældre), at Marie havde et mere end normalt niveau af angst som barn; hvis hun fx skulle afsted på spejderlejr, kunne hun gå og glæde sig i langt tid op til turen, pakke alle tingene og gøre klar, men når hun så stod foran bussen, fik hun kolde fødder og ville ikke afsted. Da Marie blev teenager blev det endnu værre for hende – hun turde ikke længere at tage i skole og når hun alligevel kom afsted, var det et helvede for hende. Hun havde et rigtig godt år på efterskole i 9. klasse, men da hun så skulle starte i 10. klasse på privatskolen, knækkede filmen for hende; hun fik enormt meget præstationsangst og var sikker på at det ville blive for hårdt (selvom vi vidste at Marie havde et godt hoved). Det ender med at Marie går helt ned med flaget og vi kører hende til lægen, som får sat hende på antidepressiv medicin. Hun starter i stedet for privatskolen, på en erhversskole i Aalborg, hvor presset ikke føles ligeså stort.

Marie døjede udover sin angst med jævnlige hovedpiner, var meget træt, var skæv i ryggen og havde meget nemt ved, at blive stresset af bare det mindste pres. Hun var ved to kognetive psykologer, hvoraf den ene – efter 2 timers samtale – mente at Marie havde en personlighedsforstyrrelse! Som mor, er barske løjer at få at vide om sit barn. Heldigvis åbnede der sig på dette tidspunkt en anden dør for os.

Mens Marie går på erhvervsskolen i Aalborg, kommer vi i kontakt med Helle fra Cure2Life i Frederikshavn. Da vi er meget åbne overfor mange ting og gerne ville have at Marie fik det bedre, tog vi kontakt. Marie fik ca. fire behandlinger hos Helle henover en periode på et halvt års tid. Allerede efter den første behandling fik Marie det mærkbart bedre og henover forløbet blev Marie trappet ud af sin medicin og er i dag en helt anden pige; hun skiftede erhvervsskolen ud med handelsskolen, hvor hun klarer sig godt og trives. Marie døjer stadig en smule med ryggen, men er ellers fri af sine symptomer. Hun kommer af og til til en opfølgning hos Cure2Life, hvis hun ikke føler sig helt ovenpå eller hvis hun har brug for et ekstra boost op til en eksamin.

Tak for hjælpen!