Fri af 20 års brug af Effexor

Af Finn Poulsen

Min historie starter for godt 22 år siden, hvor jeg i en længere periode havde følt mig nedtrykt. Jeg fik ordineret Effexor (antidepressiv medicin), som jeg forsatte med i 20 år (indtil jeg mødte Cure2Life). Jeg arbejdede i denne periode, hvor jeg kørte landet tyndt og reparede huse. Det var et stressende job; så stressende at jeg slet ikke kunne huske, hvad vej jeg skulle eller hvor jeg var. Jeg var træt hele tiden og sov ofte op til 16 timer i døgnet, når jeg kom hjem fra arbejde. Jeg havde det så skidt, at jeg i særligt dårlige tider greb til flasken, for at holde det hele ud. På et tidspunkt så slemt at jeg blev indlagt på psykiatrisk, hvor jeg henover en periode på 3,5 måned fik eletroshock 16 gange uden den store succes.

Jeg fik kontakt til Cure2Life gennem en veninde, som selv havde været i behandling der. Hun fik mig overtalt til at prøve det af. Jeg kom fire gange til behandling i klinikken og selvom min depression ikke forsvandt med det samme, fik jeg alligevel nemmere ved at håndtere den. Før kunne jeg ikke overskue noget som helst, men det var som om den ikke længere havde det samme tag om mig. Jeg bruger stadig lydene i dag (2 år efter); det er som om de letter på symptomerne. Faktisk har jeg det i dag så godt, at jeg i påsken 2012 besluttede at stoppe med min antidepressive medicin. Jeg har lavet mere i min have i år, end jeg fik gjort de sidste 10 år. Jeg har mere energi end nogensinde og mit humør er rigtig godt. Mine omgivelser har reageret positivt – mine venner og familier har fortalt mig, at den måde jeg taler og opfører mig på, har ændret sig; jeg virker til at være i bedre humør og have mere energi. Hvilket jo afspejler meget fint, hvordan jeg selv har haft det!

Jeg har siden jeg blev afsluttet i Cure2Life været til checks, for at se om det hele stadig var i orden og der har ikke været meget at komme efter!