Fri for høfeber-medicin

af Henrik Kohberg

Siden jeg var godt 25 år (er 41 år nu), har jeg hvert forår/ hver sommer kæmpet med meget kraftig pollen allergi og dertilhørende symptomer; kløe i øjnene, løbende næse, nællefeberudbrud og astma-lignende anfald. Værst var det i april og maj måned, hvor jeg tidligere har måttet benytte mig af anti-histaminer, næsespray og enkelte gang binyrbarkhormon indsprøjtninger hos lægen, for at kunne klare mig gennem pollensæsonen. På grund af medicinen var jeg i pollensæsonen også meget træt, hvilket sammen med de beskrevne symptomer betød, at min livskvalitet på denne tid af året var kraftigt forringet.

Da jeg tog til den første behandling hos Ellen i marts måned 2012, var det med en del skepsis i baghovedet. Jeg er en meget pragmatisk mand og har ikke stor fidus til alternative behandlingsmetoder, men et vennepar som jeg stoler meget på, havde selv været til behandling ved Cure2Life og anbefalede mig det. Jeg har aldrig været andre steder med mine symptomer end hos det etablerede sundhedsvæsen, så det var noget af et kulturshock ved det første behandling; man kunne spørge kroppen om alle mulige ting gennem en muskel og da der blev spillet på et kæmpe horn tænkte jeg, ”hvad faen foregår der lige her?”. Men lydene hjælper, fandt jeg ud af; de gjorde mig godt tilpas på en eller anden måde – symptomer som kløe i øjenene forsvandt hurtigt og havde jeg kløe i øjene kunne jeg sætte mig med lydene og efter et eller to numre, så var det sgu væk.  Jeg blev sat på en mælke- og hvedefri diæt, fik tilskud med C- og D-vitamin, samt mælkesyrebakterier.  Kort tid efter den første behandling fik jeg det bedre – jeg følte jeg havde mere energi og mine symptomer startede ikke, da pollentallene steg.

Jeg overholdte diæten 100% i to-en-halv måned, hvilket i starten var enormt træls, da jeg havde været vant til at drikke omkring to liter mælk  hver dag. Men som sagt fik jeg det bedre, så jeg holdt ud. I dag er jeg begyndt moderat at spise ost og lidt mælkeprodukter (ikke mælk i samme grad som før). Det bliver til under en halv liter om dagen nu.

Hvis ikke jeg selv er skeptiker, så er den nærmeste familie det og de kiggede underligt på mig, da jeg fortalte om behandlingen. Men de har kunne se på mig, at jeg ikke har nogen allergisymptomer, så de synes det er helt fantastisk, at de er væk.

Jeg vil give Cure2Life det store kado, at jeg har stor respekt for det de laver og har anbefalet det mange andre. Det de gør, det ved jeg virker – det kan jeg stå 100% indefor.