Skuldreoperation undgået

Af Mariane Kragelund Skadborg, socialrådgiver

Frederikshavn, den 19.juli 2011.

Mødet med Ellen Eriksen. – og gevinsten via behandlinger Corrective Sounds.

Som socialfaglig konsulent møder jeg op i Skippergade, Frederikshavn i forbindelse med evt. arbejdsprøvning for én af vore borgere. Jeg havde fra min veninde hørt lidt om Ellen Eriksen fra netværket ”Morgenfruerne”. Jeg havde hørt fra min veninde, at Ellen var en yderst dynamisk kvinde, med egen virksomhed i Frederikshavn, og jeg vidste at Ellen var uddannet sygeplejerske og havde arbejdet mange år inden for BST, inden hun starter egen virksomhed for 10 år siden.

I samtalerne med Ellen oplever jeg en kvinde – med stor viden, erfaring og kompetence i forhold til at arbejde anerkendende med mennesker. En indsigt og forståelse, som jeg som socialrådgiver kunne nikke genkendende til. Ellen lånte mig nogle bøger og pjecer omkring hendes arbejdsmetoder med lydhealing – Corrective Sounds-metode. Disse bøger læste jeg med stor interesse og undrede mig meget over, at lyd kunne helbrede så mange mennesker med svære kroniske lidelser så som ADHD, OCD, og mange andre fysiske, såvel som psykiske lidelser.

Kontakten til Ellen har været rigtigt godt for mig, især da jeg efterfølgende kommer til at døje meget med min højre skulder. Jeg har så stærke smerter, at jeg ikke kan finde fred eller ro nogen steder og jeg døjer meget med at sove mere end ca. 1-1½ time ad gangen, og jeg tager meget smertestillende medicin. Jeg tager naturligvis kontakt til min læge og ved undersøgelsen, har jeg så stærke smerter, at jeg skriger, da lægen forsøger at løfte min arm. Jeg får en tid hos røntgen på Sygehus Vendsyssel – igen med meget lang ventetid.

Jeg får en tid, påskelørdag kl. 11.00 da personalet på Sygehuset har været så venlige over for deres borgere, at arbejde over for at nedbringe ventetiden.

Ved røntgenundersøgelsen konstaterer røntgenlægen, at jeg har et 4 cm stort stykke kalk i skulderleddet, og der må forventes en operation, der er også megen slidgigt.

Jeg er fortsat meget smerteplaget og jeg er ikke glad for at skulle tage så mange smertestillende piller, blot for at få lidt ro. Jeg har så mange smerter, at jeg ofte græder og går hvileløst frem og tilbage i min stue. Jeg slæber mig på arbejde hver dag, da jeg ikke ønsker at blive sygemeldt.

Heldigvis kommer jeg til at tænke på Ellen og jeg får en behandling hos hende, samtidig går jeg til behandling hos akupunktør Thomas Guldbrandsen, Aalborg.

Allerede første behandling hos Ellen – giver et positivt resultat. Mine smerter er herefter væsentligt reduceret. Samtidig bliver andre skavanker reduceret. For eksempel har jeg siden 5 års alderen døjet med nedsat hørelse på højre øre. Jeg opdager til min store fryd, at jeg skal skrue ned for lyden på fjernsynet op til mange gange.

Desuden kan jeg nu sove igennem om natten og mit humør stiger og jeg føler igen, at livet er værd at leve.

Ved anden behandling hos Ellen oplever vi begge, at det giver et stort smæld i min skulder – og vi er begge klar over, at her faldt der noget på plads.

Ja – meget faldt på plads.

Jeg havde fået en tid hos Privathospitalet Hamlet i Aarhus til en forundersøgelse for operation. Lægen som modtog mig fortalte mig, at min skulder så rigtigt dårlig ud og jeg måtte have døjet meget i mange år og været utrolig smerteplaget. En operation kunne gøre mig næsten smertefri – men bevægeligheden i armen, måtte jeg sande ville være væsentligt nedsat for altid.

Jeg rakte armen i vejret og fortalte om alternative behandlinger og lægen måbede – og sagde, at det var da helt fantastisk. Selvom han var kirurg og var vant til at operere, så ville han bestemt vurdere, at jeg i den grad havde profiteret af den alternative behandling, og en operation burde udskydes. Der var altid en risiko forbundet med en operation og den bevægelighed, som jeg havde fået – kunne en operation ikke give mig.

Lægen var yderst kompetent og viste en respekt for det udførte alternative arbejde, som jeg havde fået – og det takkede jeg naturligvis for. Lægen har også i min journal beskrevet forløbet.

Det skal fremføres, at mine få behandlinger hos Ellen har været så effektive, at jeg med min forstand slet ikke kan forstå det. Men jeg ved inderst inde, at jeg skal være taknemlig for al den professionelle hjælp, jeg har fået dels fra lægerne og især fra de alternative behandlinger.

Efterfølgende har jeg tænkt meget over, at det er så vigtigt, at man tør vove at anerkende hinandens arbejde. Det kræver naturligvis, at man selv er meget dygtig for at kunne vurdere andres indsats. Det har jeg oplevet hele vejen igennem, så jeg har været yderst heldig.

Jeg tænker også, at mange mennesker vil kunne hjælpes med små midler via alternative behandlinger blandt andet hos Ellen Eriksen og hendes medarbejdere, og jeg håber meget, at der vil kunne lukkes mere op for mulighederne for en udbredelse af de gode resultater og der vil komme mere forskning på området.

Samfundsøkonomiske vil der kunne spares millioner, såfremt mange flere mennesker får mulighed for at få den alternative hjælp, som jeg har fået.

Jeg kan kun varmt anbefale Ellen Eriksens behandlinger og metoder, og jeg meget taknemlig.

Mange venlige hilsner

socialrådgiver Mariane Kragelund Skadborg.