Laura’s pludselige hårtab

I forbindelse med en ferie i Italien, hvor dagens eneste bedrift fra min datters side var at være i swimmingpoolen, oplevede vi pludselig, at vi kunne trække håret af hende i store totter. Stor frustration og afmagt og meget langt hjemmefra. Vi forsøgte på ferien at minimere hårtabet ved at frisere det begrænset, men intet hjalp. Håret faldt af og især ved frisering blev børsten fyldt med hår.

Hjemvendt fra ferie, kontaktede vi egen læge og blev henvist til blodprøvetagning for at tjekke op på vitaminmangel. Intet alarmerende og dog! Der var en lille smule mangel på B-vitamin samt lavt på jern. Noget, som lægen ikke fandt alvorligt, og som han udelukkede var årsagen til hårtabet. Vi blev henvist til hudlæge, men desværre var det ferietid, og efterfølgende kunne vi konstatere, at der var ventetid. I Frederikshavn, hvor vi bor, var ventetiden 9 måneder. Noget, som vi på ingen måde kunne vente på, og som gjorde, at vi kontaktede cure2LIFE, som vi i forvejen kendte og havde god erfaring med. Her blev vi mødt med stor omsorg og en snak om, hvad der kunne være årsagen til det pludselige hårtab. En snak om, hvorvidt der var noget i Lauras liv, som kunne have påvirket hende, og som kunne være årsagen til, at hendes krop reagerede, som den gjorde. Umiddelbart ud fra en snak, intet at bemærke, men da behandlingen startede, fortalte Lauras krop noget andet. Hun havde været syg i påsken og noget kunne have relation til det sygdomsforløb og var måske årsagen til, at hendes krop reagerede nu i form af hårtab. Under behandlingen kunne vi også konstatere, at der var mangel på vitaminer og mineraler, og hun blev derfor sat i høj dosis af diverse slags vitaminer og mineraler samt supplement i form af mælkesyrebakterier. Vi fik en ny tid 6 uger efter, hvor vi skulle følge op på, hvordan det gik med Laura.

Samtidig med at Laura var hos cure2LIFE, havde jeg som afmægtig mor kimet min læge ned og fået en akuttid hos hudlægen. Her kom vi ned 1 uge efter, vi havde været hos cure2LIFE. Hudlægen kunne ikke sige noget om årsagen til hårtabet – kunne blot konstatere, at det skete for nogle mennesker ofte af ukendte årsager. Hos hudlægen fik vi et præparat, Betnovat, som vi skulle smøre Lauras hovedbund i hver aften og derefter komme igen om 4 måneder. Allerede 10 dage efter behandlingen hos cure2LIFE samt få dage efter hudlægebesøget, begyndte hårtabet at aftage og i skrivende stund er det helt stoppet. Vores datter har mistet en stor mængde hår, men det er min overbevisning, at en kombination af den alternative behandling hos cure2LIFE samt præparatet fra hudlægen, har været løsningen i forhold til at hårtabet trods alt stoppede, inden Laura blev helt skaldet.

Sommeren 2015