“Reflux i maven”

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Af Birthe Rytter, Service Level Manager

For 4 år siden fik jeg konstateret mavesyre reflux. En hyppigt forekommende lidelse blandt danskere. Lidelsen hos mig skyldes en dårlig lukkemuskel og gav mig brænden og svien i mave og spiserør. Da det var værst fik jeg åndenød når jeg dyrkede motion, på grund af mavesyre i svælg og luftveje. Min tilstand forværredes hvis jeg eksempelvis spiste, rødt kød, søde sager, citrus frugter, tomater, krydret mad eller drak vin eller spiritus – så jeg skulle tænke rigtig meget over hvad jeg spiste.
Da diagnosen var stillet, fik jeg udskrevet mavesyredæmpende medicin: Pantroprazol. Jeg tog 20 mg hver morgen ½ time før morgenmaden. Den mavesyre dæmpende medicin virkede rimeligt – jeg kunne begynde at spise nogle af madvarerne jeg før havde gået udenom, omend dog i begrænset mængde.
Efter at have taget Pantroprazol hver morgen i ca. 1 år, fik jeg bihule betændelse. 3 måneder senere fik jeg en voldsom halsbetændelse, der satte sig som voldsom hoste i ½ år. Hosten forsvandt først efter 1 måneds brug af Pulmicort inhalator som indeholder binyrebarkhormon og bruges af astma patienter. Hen på efteråret fik jeg endnu en halsbetændelse, og i starten af december fik jeg lungebetændelse som først forsvandt efter 2 pinicillin kure. Efter lungebetændelsen havde jeg fortsat en kraftig forkølelse der gik over i mellemørebetændelse som endte med at jeg fik lagt dræn i det ene øre.
Aldrig før i mit liv har jeg oplevet at have så mange infektioner på så kort tid, og jeg begyndte at spekulere på hvad der var galt med mit immunforsvar. Jeg var træt og uoplagt, og mit humør blev påvirket af de gentagne infektioner.

En dag talte jeg med en veninde, og snakken faldt på en af hendes teenage døtre, der pludselig havde fået et uforklarligt udslæt. Hun fortalte at de havde fået hjælp hos Ellen Eriksen fra Cure2Life og hun fortalte lidt om principperne bag Ellens behandlinger. Jeg har aldrig tidligere brugt en alternativ behandler, og har haft et vist forbehold for at anvende alternative metoder, ud fra tanker om at der ikke er kontrol på dette område, og der derfor er en 50 – 50 % chance for at du vælger en der kan hjælpe dig. Omvendt var jeg nået der ud hvor jeg var parat til at prøve hvad som helst, for at slippe af med de hyppige infektioner, af med medicinen, og slippe for mavesyre generne.
Mit første besøg hos Ellen var i August 2012. Hun startede med at forklare mig nøje op principperne bag hendes behandlings metoder; balancen mellem det fysiske, det psykiske og det kemiske. Og det giver jo god mening at ubalance på én af det 3 faktorer kan have indvikning på andre ting. Jeg fortalte Ellen om årsagen til mit besøg, og så stillede Ellen min krop en masse spørgsmål ved brug af en kinesiologisk fremgangsmåde. Spørgsmålene viste Ellen hvor mine problemer sad, og ud fra svarene planlagde hun nu min behandling. Hendes primære mål var at få mig ud af medicinen, og samtidig sikre at reflux generne forsvandt. Behandlingen bestod bl.a. af corrective sounds både på klinikken og derhjemme via en CD. Jeg skulle fjerne det meste alm. Hvedemel og de fleste mælke produkter fra min kost, og så skulle jeg tage et kost tilskud med mælkesyrebakterier som hjælper med at holde maven i balance.
Da jeg kom hjem efter første behandling, gik jeg på nettet og læste om Pantroprazol, og kunne konstatere at en bivirkning ved Pantroprazol kan være mangel på hvide blodlegemer og dermed øget risiko for infektioner. Endvidere kan Pantoprazol nedsætte tarmens evne til at optage vitaminer og mineraler. Så Ellens diagnose gav i den grad mening i forhold til de oplevelser jeg havde været igennem.
Efter de første 2 behandlinger som lå med 6 ugers mellemrum, var jeg stoppet med min medicin, og var stort set symptomfri. Jeg fulgte fortsat programmet og efter 4 måneder var jeg helt symptomfri, uden medicinen, og kan nu spise ALT (bortset fra alm. Hvedemel og mælkeprodukter)! Jeg får af og til en lille smule hvede eller mælkeprodukter, men holder mig primært til erstatningsprodukter, der er lette at anskaffe og anvende (ex. Spelt mel, Ølandshvede, Mandel mælk). Jeg har tabt 9 kilo, ikke noget jeg havde som mål, men det er absolut en bonus. Og ikke mindst er jeg sluppet af med alle mine infektioner – jeg har ikke haft en eneste sygedag det sidste år.

Kontakt Cure2Life

Klinik i Frederikshavn

Skippergade 54, 1. sal
9900 Frederikshavn
Telefon: 20 72 70 90
Mail: frederikshavn@cure2life.dk

Klinik i Århus

Steen Billes Torv 2 kld
8200 Aarhus N
Telefon: 20 72 70 90
Mail: aarhus@cure2life.dk

Åbnings Tider

Klinikken er åben alle
hverdage efter aftale.