“Symptomer efter styrt fra hest var blot ‘psykosomatiske'”

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

af Rasmus (Cure2Life), godkendt af Janni Hesselholt Andersen, Ringkøbing
Alder: 21

D. 29 oktober 2011 faldt Janni af sin hest. Hun husker ikke selv hvad der skete og var bevidstløs, da hun blev fundet.  Hun blev straks undersøgt på hospitalet, hvor man ikke fandt nogle nævneværdige skader som krævede behandling. Alligevel mærkede Janni selv, at der var sket noget; hun havde ondt i nakke og skuldre, hovedpine, kunne ikke dreje hovedet hverken op eller ned, havde irriterede og lysfølsomme øjne, følte ubehag når andre rørte hende eller stod bag hende og hun havde en mærkelig følelse af  at ”kroppen var for stor til hendes indre”. Hun havde det egentlig allerbedst, hvis hun kunne få lov at ligge i et mørkt rum alene.

Samme dag som Janni faldt af hesten sygemeldte hun sig. En sygemelding som gav problemer, da lægerne mente, at Jannis problemer ’bare’ var psykosomatiske. Der var først da en osteopat gav en skriftlig forklaring, at hendes symptomer blev accepteret.

Inden Janni kom i behandling hos Cure2Life var hun i behandling hos en fysioterapeut, en osteopat, egen læge (som ikke gjorde noget) og en SE-terapeut (Sommatic Experiencing) uden varige resultater. Gennem sin faster, som selv havde fået behandlinger sammen med sin mand, fik Janni kendskab til Cure2Life og tog kontakt.

Hun fik sin første behandling i december måned 2011 hos Helle Hindsborg (behandler i Cure2Life Frederikshavn), som udførte fire behandlinger på Janni. Allerede efter første behandling kunne Janni mærke at der begyndte at ske bedring i kroppen; hun havde det pludselig okay med, at folk stod bag ved hende og hun kunne begynde at dreje hovedet en smule fra side til side, ”der var noget der begyndte at løsne sig”. Janni og fik til opgave at høre Corrective Sounds-lyde (CS-lyde) hjemme. Nogle af dem var så kraftfulde, at Janni fik det direkte dårligt og måtte kaste op (Behandler kommentar: Jannis nakkehvirvler var ude af balance og da kroppen begyndte at flytte dem på plads, påvirkedes balancecenteret, som sidder i allerøverste del af nakken). Desuden var Janni kæreste svært skeptisk overfor behandlingen, da han lænede sig op af lægernes vurdering. Hun forsatte dog med lydene og allerede ved anden behandling var der sket nævneværdige forandringer; hun kunne nu dreje hovedet fra side til side, øjnene var ikke længere irriterede, skævheden i rygsøjlen begyndte at rette sig ud og da der blev spillet på et stort horn i klinikken (som var noget af det mest ubehagelige Janni havde oplevet), var det som om flere ting kom på plads i kroppen.  Kæresten var også med den anden gang og ændrede fuldstændig sin holdning til behandlingen og er ifølge Janni i dag en varm fortaler for programmet. Ved de efterfølgende to behandlinger faldt kroppen på plads og i marts 2012 vendte Janni tilbage til arbejdsmarkedet, hvor hun trives i smykkebranchen. De eneste symptomer Janni stadig generes af, er når hun skal dreje hovedet nedad.

Kontakt Cure2Life

Klinik i Frederikshavn

Skippergade 54, 1. sal
9900 Frederikshavn
Telefon: 20 72 70 90
Mail: frederikshavn@cure2life.dk

Klinik i Århus

Steen Billes Torv 2 kld
8200 Aarhus N
Telefon: 20 72 70 90
Mail: aarhus@cure2life.dk

Åbnings Tider

Klinikken er åben alle
hverdage efter aftale.