Følger du min guide til en sund tarm, opnår du et godt helbred

Din sundhed er yderst afhængig af din sammensætning af forskellige bakterier i din tarm – bliv klogere på hvad du kan gøre og hvor du kan få hjælp

Skrevet af Ellen Eriksen, Cure2Life-klinikken

Hvad er en sund tarm?

En sund fordøjelse er, når du går regelmæssigt på toilettet og din afføring er lind. Altså hverken vandig eller hård. Vi taler ikke meget om vores fordøjelse, afføringsmønster og prutter. De er stadig private og tabubelagte emner. Alligevel viser det ene forskningsresultat efter det andet vigtige sammenhænge imellem mængden og kvaliteten af vores bakterier i tarmen og udviklingen af forskellige gener, lidelser og sygdomme. Vores tarmbakterier i kroppen vejer ca. to kilo.

En sund fordøjelse med de rette tarmbakterier kan være din nøgle til både fysisk og psykisk sundhed. Flere og flere forskningsresultater påviser sammenhænge imellem kvaliteten af vores tarmbakterier og udviklingen af sygdomme. F.eks. type 2 diabetes, autoimmune lidelser, migræne, overvægt og Parkinsons syge.

Tarmflora og lidelser

Jeg oplever, at Corrective Sounds-metoden dagligt hjælper med en balanceret tarmflora, der også kan bedre eller afhjælpe forskellige lidelser. F.eks. høfeber, allergi, astma, eksem, bylder, bumser, irritabel tarm, OCD, ADHD og træthed. Mange lidelser har deres udspring i en dårligt fungerende tarmflora. 

Tarmbakterierne er involveret i signaleringen til såvel hormonsystem, nervesystem som til hjernen. Cirka 70-80% af dit immunforsvar er tilknyttet tarmen. Derfor kan det godt betale sig at holde sin tarm i topform. Det fremmer ikke alene den almene sundhed, men sikrer også et velfungerende nerve-, hormon- og immunsystem, overskud i hverdagen og et godt humør.

Hvad enten du har en irritabel tarm, en inflammatorisk tarmsygdom, diarré eller forstoppelse. For meget luft i maven eller andre gener og symptomer, så spiller den mad, du vælger at spise. Det miljø du beslutter at byde din krop og celler. De tanker du tænker, en stor og afgørende rolle for dit samlede velbefindende og din generelle sundhed.

Bakterierne i tarmen er i stand til at aktivere eller de-aktivere immun-responsen, og derfor er balancen og miljøet vigtigt for din generelle sundhed.

Hvad skaber en dårlig tarmflora

Vores tarmflora er under pres, i særlig grad fra kvaliteten af den mad vi spiser. Men også fra antibiotika, andre medicinpræparater og rester af sprøjtemidler, særligt glyphosat der er aktivstoffet i Roundup. Danskernes kostplan har et højt indtag af konventionel hvede, kød og mælkeprodukter. Jeg oplever det skaber udfordringer i relation til sundhed og fordøjelse. Det kan derfor betale sig at vælge at spise fødevarer, der fremmer en god fordøjelse og en sund tarm.

Det belaster din tarmflora

 • Antibiotika og f.eks. medicinpræparater som prednisolon/binyrebarkhormon og kemoterapi
 • Sprøjterester
 • Mangel på fibre fra grønsager
 • Mangel på sundt fedt
 • Højt indtag af sukker
 • Fibre fra glutenholdige fødevarer, f.eks. hvede
 • Mælkeprodukter belaster hvis din tarm er blevet utæt også kaldet ”leaky gut”

Det styrker din tarmflora

 • Fermenterede grønsager
 • Sundt fedt
 • Indtag af 500 g økologiske eller biodynamiske grønsager dagligt
 • Tilskud af probiotika-produkter

Vi ved i dag, at ubalance i kroppens vigtige tarmflora er underliggende årsag til rigtig mange dårligdomme.

Set i lyset heraf må vores tilgang til behandling af sygdomme nødvendigvis afspejle denne viden, så årsagen til sygdommene findes og behandles. F.eks. via en individuelt tilpasset madplan, tilskud af effektive probiotika og effektiv genopbygning af tarmfloraen, frem for som det ofte sker, via bivirkningstung medicinsk behandling, der ofte kun lindrer symptomerne men ikke behandler den bagvedliggende oprindelige årsag.

Vores øgede anvendelse af antibiotika sætter tarmens bakterieflora under pres. Antibiotika skelner nemlig ikke imellem de sygdomsfremkaldende og de gavnlige tarmbakterier, antibiotika slår ned på det hele. Derfor skal en antibiotikakur altid følges op af mindst flere måneders kur med højkvalitets probiotika.

I klinikken tester jeg frem til, hvilken type probiotika der vil være behov for at indtage for at opnå et godt og hurtigt resultat. Heri indgår også en specifik kostplan. Desuden finder vi også ud af, hvilken bagvedliggende årsag der har skabt ubalance i tarmfloraen.
Har du hidtil ikke opnået tilfredsstillende effekt omkring din sundhedsudfordring er Corrective Sounds-metoden en mulighed.

Du kan læse flere klienthistorier her på hjemmesiden samt finde andre gode råd i min bog ”Selvheling- slip ADHD, stress, smerter, allergi og andre ubalancer

Min nye bog er udkommet
Min nye bog er udkommet II

For mere information:
“Forskere finder forstyrrelser i tarmens bakterier hos patienter med alvorlig hjertesygdom (21.02.2022)
Her vil tarmbakterier revolutionere behandling (03.01.2017)

Kontakt Cure2Life

Klinik i Århus

Steen Billes Torv 2 kld
8200 Aarhus N
Telefon: 20 72 70 90
Mail: aarhus@cure2life.dk

Åbnings Tider

Klinikken er åben alle
hverdage efter aftale.