Smerterne i bækkenet tilkendte Camille førtidspension

Dette er fortællingen om Camille, der igennem 10 år har levet med så indgribende smerter, at det på alle måder har haft indflydelse på hendes livskvalitet – om årsager, konsekvenser og løsninger. Efter 10 år med smerter og afprøvning af utallige behandlingsmetoder kontaktede hun med skepsis Cure2Life. Allerede efter første behandling oplevede Camille væsentlig bedring og fik mod på at bestille en flyrejse sammen med familien. Nu da smerterne var aftaget.

Det var ikke optimismen, der var drivkraften, da Camille opsøgte klinikken Cure2life i januar 2017. Gennem 10 år med smerter har hun opsøgt det etablerede sundhedsvæsen (& reumatologi, fysioterapi, styrketræning, psykolog, læge med speciale i smerter, der arbejdede med akupunktur med nåle og strøm direkte på smertepunkterne, kiropraktor, massage og smerteklinik) og mere alternative behandlere som zoneterapi, Body SDS, kranio sakral terapeut, akupunktur, laser i øret, farve/lys terapi, healing. Alle de alternative behandlingsformer har hjulpet Camille “på vej”, men de har ikke fjernet smerterne i sacroiliaca leddene (de to led, der forbinder bækken og rygsøjle).

Camille var nået til et punkt, hvor hun følte, at hendes krop ikke var klar til at modtage/ afprøve flere behandlinger og derfor var hun skeptisk, da hendes mand en dag kom hjem fra arbejde og fortalte, at han havde hørt om klinikken Cure2life’s positive behandlings-resultater og kort tid efter hørte de også en behandler i Skørping nævne Cure2life og behandler Ellen Eriksen, og derfor ringede Camille for at få en tid hos Ellen Eriksen i januar 2017.

Bækkenløsningen er den primære problemstilling, da smerterne er altoverskyggende og invaliderende.

“Jeg ved af erfaring, at hvis jeg bliver ved med at overskride denne smertegrænse og ikke lytter til min krop, så kan jeg bare ikke mere. Så er det ikke bare en dag, men helt op til en uge, hvor jeg er fuldstændig… altså bare kan gå fra sengen og ind til sofaen og så har jeg min dag der og det er ikke særligt fedt, når man har en pige på 10 år. Det er heller ikke særligt fedt for andre. Det dur bare ikke.”        

Ellen Eriksen arbejder holistisk og interesserer sig for, om der er andre problemstillinger, hun bør vide noget om. Der arbejdes med helheden i stedet for at se på en isoleret problemstilling.           

Camille fortæller, at hendes dag er præget af, at alt skal planlægges pga. smerter. At hun kun kan klare en til to opgaver om dagen. At tilberede aftensmad der består af rugbrødsmadder, fordi Camille ikke kan stå op og sidde på stolen og spise aftensmad. Det er en opgave.  At spille spil med familien bagefter, det er en anden opgave. Et kort indkøb kræver en dags hvile før og to dage efter. Husarbejde, sociale arrangementer og rejser har været stærkt begrænsede de sidste ti år: ” Jeg har været begrænset på måder man ikke helt forstår, hvis man ikke lige selv har været der”.

Udover bækkenløsning, har Camille en diskusprolaps og to gange inden for de seneste fire år været ude for trafikuheld med piskesmæld til følge, hypermobile led, knæ der låser, inflammation i alt andet end rygsøjlen hvor led, især i armene, hæver op, to meget voldsomme hjernerystelser, hukommelsesproblemer, koncentrationsproblemer, post-traumatisk stress syndrom og duft allergi. Tilsammen får alle helbredsproblemerne Camille til at føle, at hendes krop er 85 år, når hun vågner om morgenen.

“Ellen er meget rolig, lyttende og god til at spørge ind. Hun er ret grundig og sikrer sig, at hun har forstået, hvad man kommer med. Jeg følte mig godt taget i mod og det var dejligt at være her.”

”Efter en times snak går Ellen i gang med at gøre det, som hun nu gør. Det er fantastisk med det der lyd,” fortæller Camille og lyser op i ansigtet og smiler.

“Første gang man hører det der truthorn, der var jeg fuldstændig færdig af grin – det var sjovt, men jeg kunne simpelthen mærke, at det føltes som at blive masseret over alt indvendigt. Det føltes som om, at enhver celle blev vibreret igennem. Det kunne jeg mærke og jeg synes det var fantastisk. Jeg blev også masseret uden på kroppen og fik noget duft på, jeg kan ikke huske detalje, men kan huske at det var rigtigt godt”

Ud over behandlingen på klinikken fik Camille hjemmearbejde for, der bestod af kostændringer i form af at holde sig helt væk fra hvedemel og skære ned på sukker og mælkeprodukter. Camille skulle også tage “bakterier” (Probiotika) for at genopbygge tarm-floraen og lytte til et program med forskellige lyde (Corrective Sounds programmet).

På vejen hjem til Aalborg fra Frederikshavn efter Camilles første behandling hos Cure2Life, gik det pludseligt op for hende, at noget var forandret: “Jeg kunne ikke mærke mine led mere. Jeg havde simpelthen ikke ondt mere”.

Da Camille kom hjem, fulgte hun sine rutiner og sagde med vilje ikke noget til sin mand om smerterne, der var forsvundet. Først dagen efter, da hun stadig ikke havde ondt, delte hun den glædelige nyhed med sin familie. I dag er det et halvt år siden og Camille mærker stadig ikke noget i leddene. “Det er helt fantastisk”, fortæller Camille med et stort smil og fortsætter “ca. en uge eller 14 dage efter, at jeg var her første gang, kom min normale skridtlængde tilbage til det den var tidligere. Jeg tror min skridtlængde blev 10-15 cm længere. Det var altså fantastisk og en ufattelig frihed at man kan mærke, at man får mulighed for at bevæge sig igen. Det føles som om, jeg har haft en spændetrøje på i 10 år”.

Ellen Eriksen havde forberedt Camille på, at der ville komme en udrensning efter behandlingen. Hvordan, man reagerer, er forskelligt. I to tre uger efter første konsultation havde Camille svingende feber, dage med ekstrem træthed, søvnforstyrrelser, luft i maven, hovedpine og dage hvor gamle skavanker dukkede uventet op for lige at markere sig for derefter at forsvinde igen.

 Camille beskriver det således:

” Jeg havde en fornemmelse af at kroppen flytter sig og retter sig til, nu hvor den får mulighederne, hvor de der led ikke er et problem mere. Hele kroppen blev flydende og begynder at forandre sig – det kan dels gøre, at det gør ondt, men også at man bare oplever en anderledes fornemmelse. Det har jeg ikke prøvet at opleve før på den måde – en kædereaktion af ting der retter sig ind.”

Det mest skelsættende var, at smerterne i bækkenet forsvandt, men også det tankemylder som Camille havde vænnet sig til forsvandt. Camille oplevede, at der var helt utroligt stille i hovedet “det var helt fantastisk”.

Når smerten forsvinder, vender kræfterne tilbage og giver et mentalt overskud eksempelvis i form af forbedret hukommelse: “før vidste jeg noget men kunne ikke huske, hvor jeg havde lagt det i min hjerneDer er kortere vej til at finde det nu. Jeg er blevet mere skarp igen – for eksempel vinder jeg oftere når vi spiller – det har jeg jo gjort førhen, men det er kommet igen” siger Camille og smiler.

Stressniveauet er reduceret, kvaliteten af søvnen er blevet bedre, læsehastighed og koncentrationen er øget, knæene låser ikke mere, der er overskud til fysisk træning, duftallergien, der allerede var i bedring, er efterfølgende blevet langt bedre, huden er blevet smidig og fugtig.

At smerten er forsvundet, ændrer ved alt, fortæller Camille: “Jeg kan deltage mere i familielivet og som noget nyt en gang i mellem – ca. hver 14. dag, så køber jeg faktisk en lille smule ind og det er noget, der ikke er sket måske de sidste 10 år. Men sådan en formiddag hvor der ikke er så mange i udvalgte butikker, der kan jeg faktisk godt købe ind, så jeg kan lidt bedre sørge for at deltage i de ting, der skal til. Jeg har støvsuget fire gange siden januar – det er stort. Det betyder ufatteligt meget. Min restitutionstid er nu lig med den tid, jeg har forbrugt, hvor det før handlede om dage. Det er en kæmpe forbedring. F.eks. hvis jeg har været ude at købe ind og har en indkøbspose med mig hjem og det så har taget 40 min., så sidder jeg kun ca. 1 time derefter”.

Ringene breder sig fortsat i vandet. Fra at kunne 2-3 opgaver om dagen, kan Camille nu klare 5-7 opgaver. Der er blevet mere overskud til at se andre mennesker og som noget helt nyt bestilte familien en flyrejse til udlandet, hvilket ikke har kunnet lade sig gøre i 10 år.

“Ellens behandling har rykket tingene for mig, så min krop nu er i stand til at tage endnu bedre imod – også nogle af de andre behandlingsformer. Af alle de ting jeg har oplevet og prøvet, konventionel og alternativ, så er det her helt fantastisk. At jeg vågner op dagen efter første behandling og oplever, at jeg stadig ikke har ondt i bækkenet. Det var helt fantastisk efter 10 år i smerte. Det var ikke til at forstå. Jeg har faktisk selv svært ved at tro på det.”

Camille Sommer har stadig smerter, men ikke i sacroiliaca leddene, som var mest invaliderende og indgribende i hendes hverdag.

Skrevet af Inger Rosdal

Kontakt Cure2Life

Klinik i Århus

Steen Billes Torv 2 kld
8200 Aarhus N
Telefon: 20 72 70 90
Mail: aarhus@cure2life.dk

Åbnings Tider

Klinikken er åben alle
hverdage efter aftale.